De 3 redenen waarom meer dan 80% van de vrouwen faalt om haar goede voornemens waar te maken.

Het is januari, en ongetwijfeld heb je weer verschillende goede voornemens die je dit jaar wil waarmaken. Of je nu wat “corona kilo’s” wil kwijtspelen, je conditie wil opbouwen, wil werken aan een strakker en fitter lichaam of misschien wil je wel bouwen aan je droombillen? Wat die goede voornemens ook mogen zijn … 

Meer dan 80% van de vrouwen maakt haar goede voornemens niet waar!

Mijn naam is Lucas Van Deynze, ik ben oprichter van Bootycoach en ik vertel je in dit artikel de 3 redenen die er voor zorgen hoe het komt dat meer dan 80% van de vrouwen haar voornemens niet waarmaakt. Als bonus help ik je op weg zodat jij je goede voornemens wel kan waarmaken!

Uit onderzoek blijkt dat 77% tijdens de eerste week haar belofte handhaaft. Dat lijkt alvast goed, maar dat wil dus ook zeggen dat in de eerste week 23% al afhaakt … 

Als we dan gaan kijken naar zij die hun beloften 2 jaar of langer volhouden dan valt er nog eens ruim 50% af. Slecht 19% wist hun goede voornemens 2 jaar of langer vol te houden.

De 3 redenen die ervoor zorgen dat slechts 19% hun goede voornemens waarmaakt zijn: 

Je vertaalt je goede voornemens niet naar een concreet doel.

Vaak hoor je van die vage goede voornemens zoals: ik wil niet meer zo lui zijn, ik wil graag aan mijn gezondheid en conditie werken, of ik wil graag vollere stevigere billen enzovoorts …

Wanneer je iets wil veranderen aan jezelf of in je leven is het belangrijk om je goede voornemens te vertalen in concrete doelstellingen. Zonder een concreet doel voor ogen weet je niet waar je naartoe moet werken en weet je niet wanneer je je doel hebt bereikt. 

Een concreet doel uitwerken is daarom de eerste stap bij het behalen van je goede voornemens. Daarnaast zorgt het er ook nog eens voor dat je je kan focussen op de dingen die belangrijk zijn bij het behalen van je doel en zo verspil je geen tijd, of althans toch minder tijd, aan onbelangrijke zaken. 

Bonus: In het Boost Your Booty Programma werk ik met mijn klanten telkens doelen uit tussen de 6 à 12 maanden. Daarna gaan we aan de slag om tussendoelen op te stellen iedere 4 of 8 weken en zo doelgericht te werken, gemotiveerd te blijven en kleine stappen te kunnen maken richting je uiteindelijk doel, 

Hier zijn alvast 4 vragen die jij jezelf moet stellen wanneer jij je een doel zo concreet mogelijk wil uitschrijven: 

  • Wat wil je bereiken? 
  • Wanneer wil je het bereiken? 
  • Waarom wil je het bereiken? 
  • Hoe ga je het bereiken? 

 

Schrijf je doelen zo specifiek mogelijk uit, zodat je je perfect kan inbeelden hoe het zou zijn en hoe je jezelf zou voelen wanneer je je doelen hebt bereikt. 

Geen stappenplan uitwerken om naar je doelen toe te werken.

Reden nummer 2 sluit aan op de eerste …

Heel weinig vrouwen werken een concreet doel uit, als je daarbovenop dan ook nog eens van start gaat (als je dat al doet) zonder een stappenplan, dan is de kans op het waarmaken van je goede voornemens zo goed als onbestaand. 

“If you fail to plan, you plan to fail”

Je droomt er misschien van om mooie volle en stevige billen te hebben maar zonder een concreet actieplan gaat het je nooit lukken om dit te verwezenlijken. Af en toe wanneer jij er zin in hebt of toevallig eens tijd voor hebt wat oefeningen doen of eens een gezonde maaltijd eten gaat echt niet werken.

Wat je wel gaat helpen is een concreet en goed opgebouwd actieplan. 

Bonus: “Oké super, maar hoe begin ik daar dan aan?” Zal je nu misschien denken …

Wel je begint met het bepalen van je doelen en tussendoelen zoals ik je al vertelde. Daarna ga je kijken welke acties je zal moeten ondernemen om hier naar toe te werken. Wil je bijvoorbeeld mooie volle ronde billen? Dan zal je onder andere voldoende moeten slapen, gezond moeten eten, en wekelijks aan krachttraining moeten doen. 

Plan dit in, en focus op het creëren van gezonde gewoontes, zo zal je steeds minder en minder moeite hebben hier aan te werken en is de kans op een terugval zoveelste kleiner! 

Snel resultaat willen zien.

Reden nummer 3 waarom slechts 19% van de vrouwen hun goede voornemens waarmaken is omdat ze op korte termijn resultaat willen behalen. 

Jammer genoeg is dit makkelijker gezegd dan gedaan en komen hier zelfs enkele gevaren bij kijken. Wanneer je bijvoorbeeld op korte termijn veel gewicht wil verliezen zal je drastische aanpassingen moeten maken in je levensstijl, meer bepaald in je voedingspatroon. 

Zulke aanpassingen vergen veel van je lichaam, vaak is het slechts een kwestie van tijd voor je weer hervalt in je oude gewoontes en dus je oude ik …

Bonus: Het behalen van je doelen en het waarmaken van je dromen is geen sprint, je kan het beter vergelijken met een marathon. Je moet een goed plan uitwerken en goed indelen. Laat je motivatie niet afhangen van het al dan niet behalen van je resultaat focus op je lange termijn doelstellingen en op de stappen die je moet ondernemen om daar te geraken. Samengevat, focus op de stappen die je moet nemen en niet op het eindresultaat.

Ik hoop oprecht dat dit artikel je gaat helpen bij het waarmaken van je goede voornemens. Als je het artikel interessant vond wil ik je graag uitnodigen om onze Boost Your Booty Blueprint te downloaden.

Aan de hand van deze blueprint wil ik je graag verder helpen door de 6 geheime stappen te delen die jij moet doorlopen om te bouwen aan je droombillen, je zelfvertrouwen en een gezonde levensstijl.

Daarnaast wil ik je ook graag uitnodigen om lid te worden van onze Bootycoach community, een groep boordevol ambitieuze powervrouwen waarin ik wekelijks interessante tips en tricks deel! 

P.S. volg ons via de socials op Instagram en Facebook, en blijf op de hoogte!

Heel veel succes, en tot snel! 

Groetjes Lucas

Bootycoach

OVER DE AUTEUR

VIND JE DEZE CONTENT NUTTIG? DEEL HET MET JE NETWERK.

Facebook
LinkedIn
WhatsApp

Hulp nodig met het opzetten en groeien van je online PT business?

GIRLPOWER BOOTYCAMP

Kom gratis meetrainen en voel wat girlpower met jou doet.​

GRATIS TRY OUT

BOOST YOUR BOOTY CHALLENGE

*schrijf je nu in voor de Challenge die start op 4 januari.​

TIJDELIJK GRATIS

BOOST YOUR BOOTY PROGRAMMA

8 weken lang gaan we samen opweg om van jouw droombillen een realiteit te maken.​

€297,00/8 weken

TWV €497,00